Wat is VoIP? Bellen via het internet

VoIP telefonie staat voor Voice over IP: bellen via internet. Heel simpel eigenlijk: je hebt al een internetverbinding en deze gebruik je ook voor je telefonie. Een telefooncentrale of een telefooninstallatie is niet meer nodig. VoIP wordt ook wel  cloudtelefonie, internettelefonie of IP-telefonie genoemd.

Hoe werkt VoIP?

Bellen via internet vervangt het bellen via ISDN of een analoge telefoonlijn volledig. In plaats van een telefoonstekkertje in je vaste toestel sluit je het toestel direct aan op het internet (de router). Hiervoor kun je elke bestaande internetverbinding gebruiken. VoIP telefonie werkt dus altijd en overal  zolang er internet aanwezig is. Ook kun je via je GSM bellen via VoIP over je 4G-verbinding. Dan heb je helemaal geen vast toestel meer nodig, maar ben je wel bereikbaar op je vaste telefoonnummer.

 Voordelen van VoIP

VoIP biedt ook voordelen op het gebied van kostenbesparing, met name voor bedrijven die op zoek zijn naar goedkope telefoonoplossingen. Door gebruik te maken van VoIP-technologie kunnen bedrijven besparen op telefoonkosten, vooral bij internationale gesprekken. Bovendien, met de opkomst van goedkoop internet in België, wordt VoIP een nog aantrekkelijkere optie. De professionele markt in België kan zo de telefoonkosten verder verlagen, terwijl ze toch kunnen genieten van betrouwbare en hoogwaardige communicatie. Lees meer over de voordelen van VoIP.

Meer weten over VoIP bellen via Voys?

Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs zitten voor je klaar. Je kunt ook direct een offerte opvragen voor een kostenoverzicht.

Offerte aanvragen

Kosten uitrekenen

Wat heb je nodig voor VoIP?

1. Freedom, je eigen online telefooncentrale

In je online telefooncentrale die we ‘Freedom’ noemen, stel je alles zelf in. Jij bepaalt wat er gebeurt als het nummer gebeld wordt. Zo stel je in welk toestel rinkelt, hoe lang deze rinkelt, of er moet worden doorgeschakeld naar  je collega’s of naar een mobiele telefoon. Je bepaalt dus zelf hoe je jouw organisatie optimaal bereikbaar maakt in een vriendelijke webinterface. Ook kun je hier je recente gesprekken en statistieken bekijken.

2. Een telefoonnummer

Als je klant wordt van Voys krijg je een telefoonnummer of je laat ons je huidige telefoonnummer overnemen. Een VoIP telefoonnummer is precies hetzelfde als een normaal telefoonnummer.

3. Een VoIP-toestel of  de Voys 4G app

Een VoIP-toestel gebruikt het zogenoemde SIP protocol, dit betekent dat het geschikt is voor het bellen via internet. Een toestel van Voys is vooraf geprogrammeerd zodat je hem alleen nog zelf maar hoeft aan te sluiten op het internet. Het maakt niet uit waar jouw toestel staat: op kantoor, thuis, in een hotel in Frankrijk, of een internetcafé in Laos. Zolang je hem aangesloten hebt op een internetverbinding kun je gewoon bellen met je Belgische telefoonnummer.

De Voys 4G app voor je smartphone is geschikt als je helemaal geen vast toestel meer wilt gebruiken of veel onderweg bent. Hiervoor heb je een GSM met een 4g verbinding nodig in plaats van een vast VoIP toestel. Hiermee is je telefonie volledig locatie-onafhankelijk. Lees meer over zakelijk bellen via mobiel met VoIP mobile.