Open source

Open source blijft direct verbonden met de kernwaarden van Voys. We ontwikkelen technologie die verbindt en de beste manier om dat te doen is samen. We doen dit met verschillende bedrijven, ontwikkelaars en enthousiastelingen in de gemeenschap.

We delen veel van onze projecten onder open source licenties en graag nodigen we anderen uit om met ons samen te werken.

 • Circle check filled We ontwikkelen techniek die mensen verbindt
 • Circle check filled We delen onze open source projecten
 • Circle check filled We werken samen met anderen
 • Circle check filled Iedereen kan bijdragen, iedereen kan ervan profiteren

Projecten die open source zijn

Dit zijn de belangrijkste projecten die open source beschikbaar zijn: de Webphone, de Android App en de iOS App.

 • De Webphone

  De Webphone is een TypeScript Progressive Web App (PWA) die het mogelijk maakt om te bellen via de browser. De complete user interface en een abstracte laag rond SIP.js is ook inbegrepen. De code is beschikbaar onder een MIT licensie en vind je op Github.

  Meer over de Webphone
 • The iOS app

  De iOS app is een losse app met een separate architectuur. De basiselementen zijn geschreven in Swift, waar Flutter is gebruikt voor alle generieke componenten (ongeveer 80% van de code). Deze is ook gedeeld met de Android app. Dit zorgt voor een app die snel beheerbaar is in een schone architectuur. Je kunt de code vinden op Github.

  Meer over de iOS app
 • The Android app

  De Android app heeft heel veel overeenkomsten qua code met de iOS app. De componenten die het dichtst bij de Android core liggen zijn geschreven in Kotlin. Je kunt de verschillende libraries van de code vinden op Github.

  Meer over de Android app

Open code

Lees verder

Het hele rapport

In dit Responsibility Report blikken we terug op het jaar 2021. We zoomen in op de technologie die we ontwikkelen en verhalen die we schreven. Hoe ondernemen we betekenisvol? We ondersteunen verschillende initiatieven en het werk van stichting 48percent.org. Ook werken we aan onze duurzaamheidsmissie en ontwikkelen we open-source-software. Daarnaast leggen we uit wat we met jouw 10 euro doen en blikken we vooruit op 2022. Welke kant gaan we op?