Thuis bereikbaar zijn als klant van Voys

auteursafbeelding

Joris

16 maart 2020
Clock 3 min

Hoe doe je dat?

Mijn collega Mark schreef al over 15 thuiswerktips voor iedereen.

Van onze klanten krijgen we veel vragen over hoe je je telefonie zo kunt inrichten zodat jouw bedrijf en je collega’s optimaal thuis kunnen werken en bereikbaar kunnen zijn. 

Het ligt er per scenario een beetje aan, dus we laten hier enkele verschillende mogelijkheden zijn. Zit jouw scenario er niet tussen, klik hier rechtsbovenin op hulp en kijk of je het antwoord kunt vinden. 

 1. Ik wil mijn bedrijfstelefoonnummer doorschakelen naar mijn huistelefoon / mobiele telefoon.
 2. Ik neem mijn VoIP-telefoon van het werk mee naar huis en wil die daar gebruiken. 
 3. Ik heb thuis geen VoIP-telefoon en wil wel bereikbaar zijn.
 4. Ik wil een conference gebruiken om met meerdere collega’s samen te werken.

Ik wil mijn bedrijfstelefoonnummer doorschakelen naar mijn huistelefoon / gsm nummer

Dit is vrij eenvoudig in te stellen. Log hiervoor in op freedom.voys.be

 • Ga naar ‘vaste/mobiel en voeg daar het (gsm-) nummer toe waarnaar je wil doorschakelen.
 • Ga vervolgens naar ‘Belplan’ en wijzig daar het belplan voor je bedrijfsnummer. Voeg daarin als eerste stap je nieuw aangemaakte doorschakelnummer toe. Sla op en klaar ben je. 

Indien je met meerdere collega’s hetzelfde nummer beantwoordt, kun je ook een Belgroep met meerdere mobiele telefoonnummers aanmaken en deze belgroep dan in het belplan als eerste stap aanmaken.

Kom je er met deze beknopte uitleg niet uit, dan vind je hier de uitgebreide uitleg:
https://www.voys.be/hulp/handleidingen/vast-mobiel/
https://www.voys.be/hulp/handleidingen/belgroep/

Ik neem mijn VoIP-telefoon van het werk mee naar huis

Vast bureautoestel:

 • Haal op je werkplek de kabels van het stroom en de internetaansluiting uit de telefoon. Vergeet de internetkabel en stroomadapter niet mee te nemen of zorg dat je thuis een internetkabel hebt.
 • Sluit je telefoon thuis aan door een internetkabel aan te sluiten op je telefoon en je modem / router. Voorzie het toestel ook van stroom via de stroomadapter. Je telefoon zou dan direct moeten gaan werken.

Draadloze dect-telefoon:

 • Haal het basisstation van de router/switch. Het basisstation is meestal een klein zwart of wit kunststof kastje en neem de internetkabel mee.
 • Neem de handset en handsetlader mee.
 • Sluit thuis het basisstation aan door de internetkabel aan te sluiten op het basisstation en je modem / router. Je handset zal binnen enkele minuten het basisstation vinden en dan kun je meteen weer bellen. 

Je kunt in beide gevallen de telefoon gewoon gebruiken alsof je op kantoor bent. Je hoeft niets te wijzigen in Freedom.

Ik heb thuis geen VoIP-telefoon en wil wel bereikbaar zijn

Hiervoor hebben we een paar opties:

 • Zie scenario 1: schakel je telefoonnummer door naar je mobiele telefoon en/of die van je collega’s
 • Gebruik onze webphone. Dat is een softwaretelefoon op je computer / laptop. Hiervoor dien je wel een headset te hebben. Zie deze handleiding om de webphone in te stellen. 
 • Gebruik de Voys 4G App. Zie deze handleiding.

Ik wil een conference gebruiken om met klanten of meerdere collega’s samen te werken

We hebben een Conference module in Freedom waarin je heel makkelijk met meerdere mensen kunt overleggen. Deze werkt volledig via het internet en hiervoor heb je dus geen conference-telefoons of andere hardware voor nodig.  Het aanmaken van deze module gaat gepaard met een meerkost van 20,- euro eenmalig en 5,- euro maandelijks. Je kan deze module per dag terug opzeggen, mocht je deze na de Corona uitbraak niet meer nodig hebben.

Je collega’s bellen gewoon in naar het Conference-telefoonnummer. Dat kan via een Voys VoIP-telefoon gewoon door te bellen naar een intern telefoonnummer, maar kun je ook koppelen aan een extern telefoonnummer als je collega’s een mobiele telefoon gebruiken, of als je wilt overleggen met externen.

Deze handleiding helpt je bij het installeren van de Conference module:
https://www.voys.be/hulp/handleidingen/conference/

Veel succes met thuiswerken!

Dit zijn de meest gestelde vragen over thuiswerken. We hopen dat het ondanks de situatie zo soepel mogelijk verloopt. Als het niet lukt met instellen, of als je andere vragen hebt, dan horen we graag van je. Uiteraard werken wij zelf ook thuis, dus we zijn in ieder geval ervaringsdeskundigen.

Wil je nog meer tips over welke tools, tips en werkprocessen je kunnen helpen bij thuis werken? Mark heeft er 15 voor je verzameld.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 24 juni 2024

Accessibility: zo maken we onze producten toegankelijk voor klanten met een beperking

Van 30 mei 2024

Voicemailtranscriptie: de beste service voor jouw klanten, ook als je niet bereikbaar bent