Belgroep

Geschreven door Laatst bijgewerkt: 06/11/2019

Een belgroep maak je aan als je een groep VoIP-telefoons en/of mobiele telefoons gelijktijdig wil laten rinkelen op het moment dat iemand belt.

In Freedom maak je een belgroep aan. Klik in de paarse balk op Beheer en kies daarna voor Belgroep.

  • Intern nummer Dit is een driecijferig nummer waarmee je intern naar de belgroep kan bellen, bijvoorbeeld 301. Omdat je losse VoIP-telefoons meestal met een 2 beginnen, is het handig om bij een belgoep te kiezen voor een intern nummer met een 3. Zo raak je nooit in de war.
  • Beschrijving Hier geef je de Belgroep een beschrijving, bijvoorbeeld: ‘Iedereen mobiel’ of ‘Salesteam’.
  • Belmethode Deze staat standaard op ‘Allemaal’ en dit kun je zo laten staan. Kies je voor ‘Willekeurig’, dan zal de rinkeltijd die je invult verdeeld worden over de telefoons in de belgroep. Stel je kiest in je belplan voor een rinkeltijd van 20 seconden voor een belgroep met 5 telefoons, dan zal elk toestel 4 seconden rinkelen. De volgorde waarin de telefoons gaan rinkelen is willekeurig.
  • Negeer doorschakelingen Dit betekent dat het systeem elke doorschakeling op een individuele VoIP-telefoon zal negeren. Heb je dit niet aangevinkt, dan zal een enkele doorschakeling op een VoIP-telefoon elke oproep naar de belgroep doorschakelen naar het doorschakelnummer.
  • Bevestig gesprekken Dit wordt ook wel gespreksvalidatie genoemd. Wanneer aangevinkt, zul je bij een inkomende oproep naar een extern nummer eerst een stem horen: ‘Toets een 1 om dit gesprek aan te nemen.’ Dit zorgt ervoor dat een voicemail van een mobiele provider niet het inkomende gesprek kan beantwoorden. Wij adviseren dit aan te zetten wanneer je mobiele of vaste telefoonnummers in een belgroep hebt. Deze functie werkt niet i.c.m. VoIP-telefoons.
  • Bestemmingen Kies hier de bestemmingen die je graag in een belgroep wilt hebben. Dit kunnen ook VoIP accounts i.c.m. vaste of mobiele nummers zijn.

Als je de belgroep hebt gemaakt, dan zet je deze in je belplan.

Film

In deze video toont Nina je stap voor stap hoe je openingstijden kan instellen.

Gratis tips

  • Zowel om organisatorische als technische redenen raden we aan om belgroepen niet te groot te maken
  • Kies ervoor om zowel je mobiele nummer als je VoIP telefoon in een belgroep te doen. Dan kun je kiezen op welk apparaat je een oproep beantwoordt en hoef je niet altijd te switchen. #superhandig

Toch een collega spreken?

Kom je er niet uit of kun je niet goed vinden wat je zoekt? Geen probleem.

Bel ons op 03 303 4020, stuur een e-mail naar support@voys.be of start een chat hier rechts onderin. Samen komen we er wel uit!