Terug aan ’t werk: haal je telefoon uit de vakantiemodus

auteursafbeelding
Maya van der Schuit
26 augustus 2019
Clock 1 min

Voor veel ondernemers zit de vakantie er alweer (bijna) op. De hoogste tijd om het werk weer op te pakken en je telefoon uit de vakantiemodus te halen. Hiervoor kan je onze handige checklist gebruiken, bekijk per punt wat voor jou van toepassing is.

  1. Heb je jezelf tijdens de vakantie uit belgroepen gehaald? Voeg jezelf dan nu weer aan die groepen toe, zo kan ook jij de telefoon weer aannemen.
  2. Heb je je nummer doorgeschakeld naar bijvoorbeeld een collega, een bevriende ondernemer of een antwoordservice? Zet die doorschakeling weer uit, dan hoeven anderen jouw telefoontjes niet meer te beantwoorden.
  3. Wil je dat de antwoordservice je telefoon nog wel beantwoordt buiten je openingstijden of wanneer je het te druk hebt om de telefoon te beantwoorden? Zet dit dan in je belplan.
  4. Heb je je gebruiker op niet beschikbaar gezet tijdens je vakantie? Zet deze dan weer op beschikbaar en geef direct aan op welk toestel je bereikbaar wilt zijn.
  5. Laat je een vakantiemelding horen als mensen jouw voicemail bellen? Haal die melding er dan uit en zet eventueel je standaard melding er weer in. Zo weten je klanten dat je weer aan het werk bent.
  6. Heb je tijdens je vakantie speciale vakantie-openingstijden ingesteld? Dan hoef je niks aan te passen als je terugkomt. Als het goed is heb je dan van tevoren al aangegeven dat de vakantie-openingstijden alleen gelden tijdens een bepaalde periode.

Heb je de checklist doorgelopen en staat alles weer goed ingesteld? Mooi zo. Dan kan je weer met een gerust hart aan het werk en ben je weer bereikbaar voor je klanten. Ben je benieuwd hoe je je bereikbaarheid naar een hoger niveau kunt tillen? In twee blogs hebben we allemaal tips op een rij gezet waarmee je in Freedom, je online telefooncentrale, aan de slag kunt.

Kom je er niet helemaal uit? Kijk dan eens op voys.be/hulp. Kun je daar niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, iemand van ons Klantgeluk-team helpt je graag verder via 03 303 4020.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 24 juni 2024

Accessibility: zo maken we onze producten toegankelijk voor klanten met een beperking

Van 30 mei 2024

Voicemailtranscriptie: de beste service voor jouw klanten, ook als je niet bereikbaar bent