Flexibeler bereikbaar met de verbeterde gebruikers-feature

auteursafbeelding

Team Voys

20 februari 2017
Clock 2 min

Het is update time! Freedom, ons online telefonieplatform, maken we voor elke ondernemer zo vriendelijk mogelijk. De laatste tijd zijn we bezig geweest om het platform meer userbased te maken. Dit doen we zodat individuele gebruikers eenvoudiger hun bereikbaarheid kunnen beheren.

De oude situatie

De gebruikers-feature werd bij het instellen van de telefonie weinig gebruikt (slechts door 2% van onze gebruikers), omdat het niet eenvoudig genoeg was. Als je ingelogd was, moest je teveel handelingen verrichten om het goed in te stellen. Daarom werd een belplan van een telefoonnummer meestal zo ingesteld:

Telefoonnummer wordt gebeld :

  • Stap 1: VoIP-telefoon
  • Stap 2: Voys 4G-App
  • Stap 3: Mobiele telefoonnummer
  • Stap 4:Voicemail

Dit belplan is prima, want je hebt een uitgebreide fallback ingesteld, maar kan nog beter met de gebruikers-feature.  Als je niet op je werkplek op kantoor zit, wil je bellers namelijk niet nutteloos laten wachten. Als je helemaal niet bereikbaar bent, wil je dat het telefoontje meteen naar een antwoordservice of voicemail laten gaan.

De nieuwe situatie

Met de nieuwe gebruiker stel je makkelijker in waar je bereikbaar bent: op je vaste (VoIP telefoon), je app, je mobiele nummer of niet bereikbaar. In de app of de plugin wissel je heel snel tussen deze opties. In de instellingen van je gebruiker kies je deze mogelijke bestemmingen:

Gebruikers-feature1

 

Wanneer je in je belplan vervolgens je gebruiker toevoegt, kijkt het systeem op welke manier deze bereikbaar is. Zo hoef je dus niet meer elke keer je belplan aan te passen, maar kan deze gewoon zo blijven staan.

Gebruikersfeaturebelplan

Uitgaand nummer

Vanaf nu kun je ook je uitgaande nummer (CLI) wijzigen in je gebruikersinstellingen. Zo switch je veel eenvoudiger van uitgaand nummer als je bijvoorbeeld werkt voor meerdere bedrijven/afdelingen.  

Meer overzicht

In de tabel met VoIP-accounts zie je nu bij welke gebruiker elk account hoort. Dit geeft een veel beter overzicht en leidt tot minder speurwerk.

Intern nummer

Tot slot heeft de gebruiker nu ook een intern nummer gekregen. Dat is heel handig voor je collega’s. Eerst belden je collega’s naar het interne nummer van je VoIP telefoon. Zat jij niet bij je bureau, dan rinkelde deze voor niets. De collega moest vervolgens je mobiele nummer opzoeken om deze te bellen. Met de nieuwe extensie van de gebruiker gaat dit veel makkelijker, zoals beschreven in onderstaand voorbeeld.

Voorbeeld oude situatie (gedramatiseerd)

Collega Freek belt 204, de extensie van je VoIP telefoon)   Jij neemt niet op, want jij bent thuis aan het werk.  Freek zoekt in zijn mobiele telefoon jouw mobiele telefoonnummer. Die heeft hij niet. Hij verlaat zijn kantoor en komt collega Emma tegen bij het koffiezetapparaat. Emma heeft jouw mobiele nummer gelukkig wel. Helaas ligt haar telefoon op kantoor een verdieping hoger. Freek besluit met haar mee te lopen om toch snel jouw mobiele nummer te vinden. Aangekomen op haar kantoor komt Emma erachter dat de accu van haar telefoon leeg is. Freek verliest het geduld, stormt weg uit het kantoor en…. loopt tegen iemand aan in de gang die net een kop koffie gehaald had. Terwijl Freek de hete koffie door zijn overhemd zijn huid voelt verbranden, kijkt hij recht in het kwade gezicht van zijn baas.

Dit soort drama’s voorkom je dus met de nieuwe gebruiker.

Nieuwe situatie (niet gedramatiseerd)

Collega Freek belt jouw extensie → Jij hebt in je gebruiker aangepast dat je bereikbaar bent op je app → Freek krijgt jou direct aan de telefoon. Blije Freek, blije baas, blije jij!

Instellen?

Ben je benieuwd hoe je zelf de gebruikers-feature instelt? Collega’s Marloes en Harriet hebben een prachtige handleiding voor je geschreven. Kom je er niet uit, bel ons dan even op 03 303 4000.