Zo pas je je bereikbaarheid aan voor Pasen

auteursafbeelding
Maya van der Schuit
6 april 2020
Clock 2 min

De paasdagen staan voor de deur. Heeft jouw bedrijf aangepaste openingstijden tijdens Pasen? Dan is het handig om je telefonische bereikbaarheid aan te passen. In deze blog lees je hoe je dat doet. Ondanks de woelige tijden, wensen we je fijne feestdagen.

Openingstijden en meldingen

Met de feature Openingstijden kun je je bereikbaarheid aanpassen op basis van tijd. Zo zorg je er van tevoren voor dat je belplan klaar is voor Pasen. Met de feature Meldingen kun je een beller welkom heten of informatie geven, zoals: ‘Welkom bij bedrijf X’ of ‘Momenteel zijn wij gesloten, bel op een later moment terug’.

Is je bedrijf tijdens de paasdagen op zondag 12 en maandag 13 april gesloten? Dan kun je met de feature Openingstijden instellen dat de telefoon op dinsdag 14 april weer gaat rinkelen. Bellen je klanten op het moment dat je gesloten bent? Dan kun je met een melding aangeven: ‘Momenteel zijn wij gesloten. Vanaf dinsdag 14 april kun je ons gewoon weer telefonisch bereiken tussen 08.30 en 17.00 uur’. De klanten die je proberen te bellen, worden direct goed geïnformeerd over de bereikbaarheid van jouw bedrijf.

Dit is slechts een voorbeeld, je kunt dit toepassen op jouw situatie.

Hoe doe je dat precies?

 • Log in met je gegevens op freedom.voys.be en ga naar het tabje Beheer. Klik daar onder Opties op Openingstijden.
 • Klik op Toevoegen en ga akkoord met de kosten (als je de feature nog niet hebt).
 • Geef hier de openingstijdengroep de Naam ‘Feestdagen’.
 • Geef de openingstijdengroep een Beschrijving, bijvoorbeeld: ‘Gesloten tijdens de paasdagen’.
 • Klik op Stap 2.
 • Vul de uren in, vink de dagen aan en geef de periode aan.
 • Extra tijden voeg je toe door op het plus-teken te klikken. Zo stel je bijvoorbeeld ook alvast een tijdsgroep in voor andere feestdagen.
 • Druk op Opslaan.
 • Ga vervolgens naar het belplan om je openingstijdengroep erin te zetten. Het handigste is om de feestdagen als allereerste stap in je belplan toe te voegen.
 • Klik op Stap toevoegen. In het eerste drop-down-menu selecteer je Tijdsgroep en in het tweede drop-down-menu selecteer je Feestdagen.
 • Je krijgt nu twee opties: Verplaats onderstaande stappen naar voldoet aan of Verplaats onderstaande stappen naar voldoet niet aan. Hier kies je voor Verplaats onderstaande stappen naar voldoet niet aan.
 • Kies vervolgens bij Voldoet aan wat er moet gebeuren tijdens de paasdagen. Dit kan bijvoorbeeld een paasmelding zijn die je hebt ingesproken.
 • Bij Voldoet niet aan staat het reguliere belplan al ingevuld.
 • Klaar!

De paasdagen zijn niet de enige feestdagen van het jaar. Hieronder vind je een een overzicht van de dagen waarvoor je je telefonie misschien wilt aanpassen.

Eerste Paasdag – zondag 12 april
Tweede Paasdag – maandag 13 april
Dag van de arbeid – vrijdag 1 mei
Hemelvaartsdag – donderdag 21 mei
Eerste Pinksterdag – zondag 31 mei
Tweede Pinksterdag – maandag 1 juni
Nationale feestdag – dinsdag 21 juli
Maria Hemelvaart – zaterdag 15 augustus
Allerheiligen – zondag 1 november
Wapenstilstand – woensdag 11 november
Kerstdag – vrijdag 25 december
Nieuwjaarsdag – vrijdag 1 januari 2021

Kom je er niet uit? Onze collega’s van Klantgeluk helpen je graag verder. Neem gerust contact op via support@voys.be of 03 303 4020.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 24 juni 2024

Accessibility: zo maken we onze producten toegankelijk voor klanten met een beperking

Van 30 mei 2024

Voicemailtranscriptie: de beste service voor jouw klanten, ook als je niet bereikbaar bent