Zo stel je openingstijden in voor de paasdagen

author image
Maya van der Schuit 9 april 2019 2 min

Eieren zoeken, lammetjes bewonderen en aanschuiven bij het paasontbijt: de paasdagen staan weer voor de deur.

Om ervoor te zorgen dat je ongestoord van de feestdagen kunt genieten, is het goed om je belplan te checken. Staan je openingstijden en meldingen goed ingesteld?

Openingstijden en meldingen

De feature Openingstijden is bijna onmisbaar. Hiermee kun je je bereikbaarheid aanpassen op basis van tijd. Zo kun je er van tevoren voor zorgen dat je belplan klaar is voor Pasen. Deze module kost je eenmalig 20 euro en per maand 5 euro.

Met de feature Meldingen kun je een beller welkom heten of informatie geven, zoals: ‘Welkom bij bedrijf X’, ‘Je wordt nu doorgeschakeld met ons kantoor in Antwerpen’ of ‘Momenteel zijn wij gesloten, bel op een later moment terug’. Deze module kost ook eenmalig 20 euro en per maand 5 euro.

Een voorbeeld

Is je bedrijf tijdens de paasdagen op zondag 21 en maandag 22 april gesloten? Dan kun je met de module Openingstijden instellen dat de telefoon op dinsdag 23 april weer gaat rinkelen. Bellen je klanten op het moment dat je gesloten bent? Dan kun je met een melding aangeven: ‘Momenteel zijn wij gesloten. Vanaf dinsdag 23 april kun je ons gewoon weer telefonisch bereiken tussen 08.30 en 17.00 uur.’

Dit is slechts een voorbeeld, je kunt natuurlijk zelf bepalen wat je inspreekt. Zo zorg je ervoor dat je niet gestoord wordt tijdens de paasdagen. De klanten die je wel proberen te bereiken, worden direct goed geïnformeerd over de bereikbaarheid van jouw bedrijf.

Hoe doe je dat precies?

 • Log in met je gegevens op freedom.voys.be en ga naar het tabje Beheer. Klik daar onder Opties op Openingstijden.
 • Klik op Toevoegen en ga akkoord met de kosten (als je de module nog niet hebt).
 • Geef hier de openingstijdengroep de Naam ‘Feestdagen’.
 • Geef de openingstijdengroep een Beschrijving, bijvoorbeeld: ‘Gesloten tijdens de paasdagen’.
 • Klik op Stap 2.
 • Vul de uren in, vink de dagen aan en geef de periode aan.
 • Extra tijden voeg je toe door op het plus-teken te klikken. Zo stel je bijvoorbeeld ook alvast een tijdsgroep in voor andere feestdagen.
 • Druk op Opslaan.
 • Ga vervolgens naar het belplan om je Openingstijdengroep erin te zetten. Het handigste is om de feestdagen als allereerste stap in je belplan toe te voegen.
 • Klik op Stap toevoegen. In het eerste drop-down-menu selecteer je Tijdsgroep en in de tweede drop-down-menu selecteer je Feestdagen
 • Je krijgt nu twee opties: Verplaats onderstaande stappen naar voldoet aan of Verplaats onderstaande stappen naar voldoet niet aan. Hier kies je voor Verplaats onderstaande stappen naar voldoet niet aan.
 • Kies vervolgens bij Voldoet aan wat er moet gebeuren tijdens de paasdagen. Dit kan bijvoorbeeld een vrolijke paasmelding zijn die je hebt ingesproken.
 • Bij Voldoet niet aan staat het reguliere belplan al ingevuld.
 • Klaar!

Zo ben je helemaal voorbereid op de paasdagen. Eitje! In onderstaande video legt Nina het ook nog een keer uit.

De paasdagen zijn niet de enige feestdagen van dit jaar. Hieronder vind je een een overzicht van de dagen waarvoor je je telefonie misschien wilt aanpassen.

Eerste Paasdag – zondag 21 april
Tweede Paasdag – maandag 22 april
Dag van de arbeid – woensdag 1 mei
Hemelvaartsdag – donderdag 30 mei
Eerste Pinksterdag – zondag 9 juni
Tweede Pinksterdag – maandag 10 juni
Nationale feestdag – zondag 21 juli
Maria Hemelvaart – donderdag 15 augustus
Allerheiligen – vrijdag 1 november
Wapenstilstand – maandag 11 november
Kerstdag – woensdag 25 december
Nieuwjaar – 1 januari 2020

Kom je er toch niet helemaal uit? Geen probleem. Onze collega’s van Klantgeluk helpen je graag verder. Neem gerust contact op via support@voys.be of 03 303 4020.


Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 11 september 2023

Safety first: drie maatregelen waarmee we jouw telefonie beschermen

Van 21 augustus 2023

Safety first: zo beveiligt ons Bug Bounty-programma jouw telefonie