Ongestoord van je vakantie genieten doe je zo

auteursafbeelding
Maya van der Schuit
26 juni 2019 Clock 2 min

Beetje barbecueën, een boek lezen in de hangmat en dobberen in het zwembad. De zomer is begonnen. De hoogste tijd om je werk neer te leggen en vakantie te vieren. Lekker tot rust komen en van je vrije tijd genieten. ¡Vamos!

We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet zodat je je niet druk hoeft te maken over je telefonische bereikbaarheid. Kies zelf wat het beste past bij jouw situatie en voorkom (te veel) gerinkel tijdens je vakantie.

Vakantiechecklist

Heb je een vakantie op de planning staan? Dan heb je vast een checklist met zaken die je voor die tijd nog even moet regelen. Onze tip: voeg daar het instellen van je ‘vakantiebelplan’ aan toe. Wil je niet bereikbaar zijn tijdens je vakantie of in ieder geval zelf niet de telefoon aannemen? Haal jezelf dan uit belgroepen zodat je collega’s de telefoon kunnen beantwoorden of zorg ervoor dat je nummer doorgeschakeld is naar een antwoordservice.

Niet storen

Wil je liever helemaal niet bereikbaar zijn? Vergeet ook dan niet je belplan aan te passen. Je kunt een vakantiemelding als voicemail inspreken. Dat regel je heel gemakkelijk in de Voys beheeromgeving Freedom. Je voegt dan een zelf opgenomen geluidsbestand toe als voicemail. Daarin vertel je dat je gesloten bent in verband met vakantie. Daarnaast kun je aangeven vanaf welke datum je weer bereikbaar bent voor je klanten. In deze handleiding leggen we je uit hoe je dat doet.

Nog meer ongestoorde opties

  • Schakel in ons platform je zakelijke nummer door naar een bevriende ondernemer, een kennis of je schoonmoeder. Zolang jij maar ongestoord van je stokbrood met brie kan genieten op de camping.
  • We hadden het eerder al even over de antwoordservice. Je kunt ervoor kiezen om zo’n service tijdens je vakantie jouw telefoontjes te laten beantwoorden. Dit is heel prettig voor je klanten, omdat ze dan wel een echt persoon aan de telefoon krijgen. Antwoordservices zijn ook ideaal buiten openingstijden, of wanneer je het te druk hebt om de telefoon te beantwoorden. Google is your friend als je een goede antwoordservice tegen een vriendelijk tarief zoekt.
  • Als je collega’s hebt, dan is het heel eenvoudig. Schakel je rechtstreekse nummer door naar één van je directe collega’s die jou goed kan vervangen. Zorg dat diegene weet wat te doen in welke situatie, zodat jij je in je vakantie geen zorgen hoeft te maken of het allemaal wel goed gaat.

Handige tool: openingstijden

Met de module openingstijden stel je van tevoren in wat er op welk moment gebeurt als er naar je nummer gebeld wordt. Zo stel je in dat inkomende oproepen tijdens je vakantie worden doorgezet naar een collega, een antwoordservice of een voicemail. Je hoeft er zo niet over na te denken wanneer je bruingeblakerd en uitgerust je kantoor binnenstapt om je telefonie weer goed te zetten, dat gebeurt dan automatisch.

Ben je er nog niet helemaal uit of je wel of niet bereikbaar wilt zijn tijdens je vakantie? Misschien biedt deze blog van collega Mark wat inspiratie.

We wensen je een heerlijke vakantie toe! Ook in de zomermaanden zitten we gewoon voor je klaar. Heb je hulp nodig bij het instellen van je telefonie? Neem dan gerust contact met ons op. ¡Hasta la vista!

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 23 april 2024

Combineer Voys Reach en Voys Pulse: zo creëer je de beste klantervaring

Van 19 maart 2024

Efficiënter bellen met Call control – beter klantcontact in minder tijd