Cloud, VoIP en bellen via het internet

auteursafbeelding

Team Voys

25 augustus 2015 Clock 3 min

Is there any difference?

Ondernemen en het ondernemerschap an sich zijn de laatste jaren behoorlijk veranderd. Waar je ‘vroeger’ alleen al je handen vol had aan de kernaspecten van het zakendoen zoals organiseren, activeren, reageren, is dat tegenwoordig nog lang niet genoeg. Nieuwe media nemen een steeds groter wordende rol in als het gaat om ondernemen. Aan de andere kant zijn er natuurlijk heel veel processen geautomatiseerd, die vroeger handmatig gedaan moesten worden of veel complexer waren in de uitvoer.

Contact met je klant

Een belangrijk onderdeel van je bedrijfsvoering is natuurlijk het contact met je klanten. Vroeger (en dan praten we over héél vroeger, zo’n 15 jaar geleden) had je de keuze tussen het versturen van (aangetekende) brieven, een bezoekje aan de klant, de telefoon en de fax (wat al vrij hip was). Tegenwoordig zijn er talloze manieren om in contact te komen met je klanten en gebeurt een groot gedeelte daarvan ook nog eens in de openbaarheid, wat bij Twitter, LinkedIn, Facebook en de vele review websites natuurlijk het geval is.

voip-toestel-android-poppetje-headset-recht-voor_0

De Telefoon

Voor de mensen die het allemaal maar niets vinden, dat internet, is daar gelukkig nog altijd: De Telefoon! Een apparaat dat we kennen en waarvan we weten hoe het werkt. Toch…?

Is dit eigenlijk wel zo? We nemen razendsnel stappen, ook en juist in de telefonie. Zo zijn we – na jaren van trouwe dienst – definitief overgestapt van de vertrouwde analoge telefonie en het ISDN-principe op een andere techniek. De nieuwe, hippe term is VoIP en zelfs dat lijkt alweer achterhaald te zijn door iets nieuws: cloud telefonie en hosted voice zijn tegenwoordig hip & happening.

Gelukkig kunnen we je gerust stellen, want die laatste termen zijn namelijk allemaal hetzelfde; gevalletje re­badging. Hele opluchting nietwaar?

Cloud telefonie

Zo vertrouwd “werken in de cloud” al klinkt voor alles wat met je pc en werkproces te maken heeft, zo nieuw voelt VoIP / cloud telefonie / hosted voice voor jou misschien nog aan. De telefoonkast met de 1001 kleine draadjes, ingewikkelde kastjes en verdelers die je vroeger nodig had, wordt vervangen door een nieuwe telefoon die je aansluit op dat waar je jouw pc ook op aansluit: het internet. That’s it! Bovendien bespaar je nog aanzienlijk veel geld ook!

Klinkt te mooi om waar te zijn? Meestal is dat dan ook zo, maar in dit geval bevestigt de uitzondering de regel. VoIP van Voys is die uitzondering! In mijn rol als Klantgelukker is het geweldig om mensen te kunnen vertellen dat ze van Voys een toestel krijgen dat geheel voorbereid is en letterlijk plug & play is. Sterker nog: via de online beheeromgeving van Voys heb je alle vrijheid om je eigen bereikbaarheid 24/7 aan te passen. Die online beheeromgeving – de Freedom – hebben we zo eenvoudig mogelijk opgebouwd, zodat je in no time jouw bereikbaarheid hebt aangepast.

Beschikking over internet = bellen

Het enige dat je nodig hebt om te kunnen bellen, is internet. Dat is reuze handig en opent vele deuren. Nog niet overtuigd? Dan sluit je toch gewoon een proefcontract bij ons af? Daarmee kun je een maand lang onze diensten uitproberen. Als je vervolgens klant wordt bij Voys, dan zorgen we ervoor dat je heel gelukkig wordt én blijft van onze diensten. Dat kan alleen als we je niet aan ons binden en dat doen we dan ook niet. Bij Voys zijn we wars van contracten en dat is dan ook de reden dat ze bij Voys per dag opzegbaar zijn. Echt waar!

“Clouds are not only for dreaming, they can actually make you prosper!”

Cloud telefonie heeft ontzettend veel te bieden. Het is niet alleen op basis van kosten de beste keuze; ook qua features is VoIP een logische overstap. Van koppelingen met je CRM-pakket tot koppelingen met toffe andere cloud diensten: het behoort allemaal tot de mogelijkheden. En als je de term ‘web­hooks’ laat vallen bij een nerd binnen je organisatie, dan ga je waarschijnlijk een glinstering in zijn ogen zien en maakt hij vervolgens de meest waanzinnige oplossingen en koppelingen voor je.