Optimaal bereikbaar met een fallback

auteursafbeelding

Team Voys

25 april 2017 Clock 1 min

Optimaal bereikbaar

Als je als ondernemer optimaal bereikbaar bent, levert dat je klanten op. Bellende klanten zijn klanten die direct tot actie willen overgaan. Daarom is het belangrijk om je telefonie optimaal in te richten.

Optimaal bereikbaar zijn is wat anders dan altijd bereikbaar zijn. Je wilt als ondernemer namelijk niet altijd de telefoon opnemen, maar je wilt wel dat je klanten altijd een goede ervaring hebben wanneer ze je bellen. Daarom geven we je de komende weken een reeks met tips waardoor jij je klanten altijd die optimale ervaring biedt.

Vandaag bereikbaarheidstip 1: Fallback

Geef je klanten altijd je zakelijke nummer en niet je gsm-nummer. Je gsm-nummer heeft namelijk geen mogelijkheid van een achtervang, behalve je voicemail. Met je zakelijke nummer kun je een oneindig aantal stappen aan je belplan toevoegen. Deze stappen noemen we een fallback.

Hoe werkt het?

Als jij niet in staat bent je nummer te beantwoorden op kantoor, of op je mobiele telefoon, dan stel je in dat het nummer naar een ander toestel of eindbestemming wordt doorgeschakeld.

Jij bent een klant aan het helpen en de telefoon rinkelt. In je belplan heb je ingesteld dat de telefoon 10 seconden rinkelt en daarna begint te rinkelen op de mobiele telefoon van je compagnon. Zij ziet in haar beeldscherm dat jullie zakelijke nummer wordt gebeld en weet daardoor op welke manier de telefoon te beantwoorden. Je compangnon beantwoordt de telefoon en maakt een afspraak met de klant.

Werk je met meerdere mensen samen, of in een kantooromgeving, dan kun je een telefoontje naar je zakelijke nummer ook laten doorschakelen naar een groepje (gsm-) telefoons. Degene die als eerst de telefoon opneemt krijgt het gesprek binnen. Zo is de kans nog kleiner dat je belangrijke telefoontjes mist.

Volgende week bereikbaarheidstip 2.

Stay tuned!

20170424blogfoto2

Meer weten?

Wil je graag hulp bij het optimaal bereikbaar maken van je bedrijf? We helpen je graag! Bel 03-303 400 om met een adviseur te spreken.