Nieuwe voorwaarden zonder kleine letters

auteursafbeelding
Mark Vletter
11 januari 2019
Clock 1 min

Van oud naar nieuw

Prachtig nieuws! We hebben nieuwe algemene voorwaarden. De oude algemene voorwaarden van Voys bestonden uit:

  • 42 pagina’s in puntgrootte ‘klein’.
  • 10 bijlages van modules van in totaal nog eens 36 pagina’s.

Het waren bekende voorwaarden, want ze kwamen van Nederland ICT – voor de kenner ICT-Office – en vormen veelal de standaard in de Nederlandse IT-markt. In de bijna dertien jaren dat Voys bestaat hebben we nooit algemene voorwaarden kunnen vinden waar wij gelukkig van werden. Niet dat je per definitie gelukkig moet worden van voorwaarden, maar het is wel fijn als ze passen bij wat je als bedrijf graag uitvoert en uitstraalt. De Nederland ICT-Voorwaarden zorgden voor ons vooral voor een algemene leidraad, passend bij onze ICT dienstverlening.

Zelfgemaakte voorwaarden

Een aantal technologische ontwikkelingen (bijvoorbeeld onze apps) zorgden dat we minder aansluiting vonden bij de huidige voorwaarden. Dit hoorden we ook terug van jou als klant. Het gaf ons aanleiding om een start te maken met onze eigen voorwaarden. Voorwaarden gebaseerd op eenvoudige en heldere afspraken. Voorwaarden die leesbaar en begrijpelijk zijn. Maar vooral voorwaarden die de relatie die we met jou als klant hebben goed beschrijven. Dit alles met als doel om precies te weten waar jij aan toe bent, maar ook wat wij van jou en jij van ons mag verwachten.

Juridische wijzen aan het werk

Schrijven is schrappen

En dus begonnen we te schrijven, maar vooral te strepen. We spraken met mensen uit de branche, met leveranciers, klanten en specialisten. Maar ook onze collega’s hebben we uitvoerig de vraag gesteld tegen welke issues zij aanliepen. Dit deden we om er zeker van te zijn dat alle wensen van Voys en haar klanten goed konden worden vastgelegd in een nieuw te creëren document.

Zo bleven er 18 artikelen in 20 pagina’s over: puntgrootte ‘leesbaar’ in een mooie Voys opmaak. Onze nieuwe voorwaarden.

Voorwaarden voor iedereen

Per 14 januari 2019 gaan ze in voor alle Voys klanten in Nederland en in de loop van het jaar zullen ze in aangepaste vorm ook voor onze grootzakelijke en internationale vestigingen in werking treden.

Wat niet wijzigt is het fundament waaruit we samenwerken. Een samenwerking op basis van gelijkwaardigheid. Daar verandert niets aan. 

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 24 januari 2024

Onze plannen voor 2024: nieuw jaar, nieuwe features en een nieuw product

Van 17 januari 2024

Holacracy: duik in de wereld van zelfsturing