Maak ondernemen leuker met de Voys app

auteursafbeelding

Team Voys

27 november 2015
Clock 2 min

In mei 2014 lanceerden we de Voys App. Een applicatie voor op je Android of iOS smartphone waarmee je je zakelijke leven makkelijker en leuker maakt. In anderhalf jaar tijd is de Voys App enkele duizenden keren gedownload. Veel van onze klanten maken er met veel plezier gebruik van en in de nabije toekomst gaat de app nog mooier worden en nog meer kunnen.

Je smartphone met een vast nummer

Onze klanten hadden al jaren de wens om met mobiele gesprekken het zakelijke vaste nummer mee te sturen. Dan hoeven ze namelijk maar één nummer aan hun klanten te communiceren . In de wetenschap dat je terug kunt bellen met je zakelijke nummer, is het ontvangen van oproepen van je zakelijke nummer op je mobiele telefoon ook geen probleem. “Ja, ik vind mijn klanten heel lief, maar ze hoeven niet mijn privé 06-nummer te hebben” was een veelgehoorde opmerking. Dat is logisch. Je wilt niet dat je gebeld wordt op vakantie, op een luie zondagmiddag, of ‘s avonds terwijl je een rondje hardloopt. Dat is voor jou niet leuk, maar ook niet voor je klanten. Mensen bellen namelijk minder snel naar een 06-nummer dan naar een vast nummer.

Anoniem

Het is bij Voys heel eenvoudig om je zakelijke nummer door te schakelen naar je mobiele telefoon, maar als je thuis bent en terug moet bellen, dan is de enige optie om je mobiele nummer mee te sturen of anoniem te bellen. Dat vonden wij niet zo fraai.

Smartphone van de zaak

Zelfs als je een smartphone van de zaak hebt, is het wel eens vervelend daarmee uit te bellen. Wanneer je namelijk wordt teruggebeld, rinkelt alleen jouw mobiele telefoon en kun je geen achtervang instellen, zoals je in het belplan van je zakelijke nummer wel kunt..

blogvoysapp_1_1000w

Bellen met de app

De belangrijkste functionaliteit van de Voys App werd daarom het uitgaand bellen met je zakelijke nummer. Om zeker te zijn dat de geluidskwaliteit hoogwaardig zou zijn, hebben we de eerste versies van de app ‘Connect AB’ gemaakt.

Zo werkt het bellen met de huidige app:</>

  • Jij wilt bellen en selecteert het nummer in de app.
  • De app stuurt een datapakketje met opdracht naar onze telefoniecentrale.
  • Onze server belt jouw mobiele nummer en jij beantwoordt de oproep.
  • Onze server belt het geselecteerde nummer.
  • De ontvanger ziet jouw vaste zakelijke nummer en beantwoordt de oproep.
  • Je kunt met elkaar praten.

Dit lijkt een heel lang proces, maar duurt slechts enkele seconden. Het enige verschil met een regulier mobiel gesprek is dat je de inkomende oproep moet beantwoorden.

Bereikbaarheid wijzigen

Naast de mogelijkheid om je zakelijke nummer mee te sturen met een mobiel telefoontje, kun je met de Voys App ook heel snel je bereikbaarheid wijzigen en de gesprekkenlijst bekijken.

blogvoysapp_2_1000w

VoIP App

Uiteraard weten we dat bellen met een smartphone via een dataverbinding de toekomst heeft. Daarom zijn we heel hard bezig met de ontwikkeling van een vernieuwde app waarmee je over 4G en Wifi kunt bellen. Het ontwikkelen van zo’n app die voldoet aan ons eisenpakket blijkt zeer uitdagend. We lopen voornamelijk tegen de grenzen van de besturingssystemen van de smartphones aan. Dat deze app er komt in de nabije toekomst is een ding dat zeker is en dat ie fantastisch wordt ook. Zodra hij klaar is, schreeuwen we het natuurlijk van de daken.

Download de allernieuwste app

Update: Ondertussen is de Voys app met VoIP beschikbaar. Lees alles over deze gloednieuwe versie, of download hem in de AppStore of in de PlayStore.