Geen gerinkel op vakantie

auteursafbeelding

Team Voys

30 juli 2018 Clock 3 min

Het is zover. De zomer is officieel begonnen en de vakantie staat voor veel mensen voor de deur. Het is de hoogste tijd om je werk neer te leggen en te genieten van welverdiende rust. Om volledig te relaxen raden we aan om je telefonie ook even op pauze te zetten. Daarom bij deze wat tips en tricks om volledig te ontspannen tijdens je vakantiedagen.

Afhankelijk van jouw type en grootte bedrijf en de markt waarin je opereert hebben we een aantal mogelijkheden in huis. Kies zelf wat het beste past bij jouw situatie.

Ongestoorde opties

  • Schakel op ons platform Freedom je zakelijke nummer door naar een bevriende ondernemer, een kennis of je schoonmoeder. Zolang jij maar ongestoord van je stokbrood met brie kan genieten in Zuid-Frankrijk. Vergeet geen flesje Bordeaux mee te nemen voor je weldoener.
  • Kies een goede antwoordservice die tijdens je vakantie jouw telefoontjes beantwoordt. Dit is heel prettig voor je klanten, omdat ze dan wel een echt persoon aan de telefoon krijgen. Antwoordservices zijn ook ideaal buiten openingstijden, of wanneer je het te druk hebt. Google is your friend als je een goede antwoordservice tegen een vriendelijk tarief zoekt.
  • Niet heel fraai, maar voor sommige zelfstandige ondernemers onoverkomelijk: spreek een voicemailmelding in en vertel dat je op vakantie bent, wanneer je terug bent en dat je je klanten dan met hernieuwde energie fantastisch gaat helpen.
  • Als je collega’s hebt, dan is het heel eenvoudig. Schakel je rechtstreekse telefoonnummer door naar één van je directe collega’s die jou goed kan vervangen. Zorg dat diegene weet wat te doen in welke situatie, zodat jij je tijdens je vakantie geen zorgen hoeft te maken of het allemaal wel goed gaat.

Handige tools

Stel openingstijden en meldingen in

Met de module openingstijden stel je op voorhand in wat er op welk moment gebeurt als je nummer gebeld wordt. Zo stel je in dat inkomende oproepen tijdens je vakantie worden doorgezet naar een collega, een antwoordservice, of een voicemail. Zo hoef je er niet over na te denken wanneer je bruingeblakerd en uitgerust je kantoor binnenstapt om je telefonie weer goed te zetten, maar gebeurt dat automatisch.

Webhooks

Wil je het nog chiquer voor elkaar hebben, dan koppel je een Webhook aan je telefoonnummer. Een Webhook is in het kort een integratie tussen je telefonie en het internet. Hiermee stel je bijvoorbeeld in:

  • Dat inkomende oproepen naar de antwoordservice, of naar een collega gaan als jij in je Google agenda (of andere webagenda) een dagje vrij hebt gepland om met je kinderen naar Plopsaland te gaan. Hoe dat werkt? Iemand belt naar jouw nummer —> In jouw belplan staat ingesteld dat dan de webhook wordt gecheckt —> De webhook checkt je online agenda en ziet dat jij een afspraak hebt (pretpark) —> In het belplan staat ingesteld dat wanneer de webhook teruggeeft dat jij niet beschikbaar bent, de oproep bij een ander moet gaan rinkelen. Met dank aan onze klant Recras hebben we de code van de agenda-koppeling direct beschikbaar.
  • Dat inkomende oproepen worden gerouteerd op basis van temperatuur. Dit is een functie die niet veel wordt gebruikt, maar het feit dat het kan is al heel tof. Stel dat jij een strandtent hebt en je gaat alleen open als het boven de 20 graden is. Dan stel je in dat de webhook checkt op de website van het KMI welke temperatuur het vandaag is aan het strand. Is het boven de 20 graden, dan rinkelen de telefoons in je strandtent. Is het onder de 20 graden, dan krijgt de beller een melding te horen dat de strandtent vandaag dicht is en dat ze hun zwembroek en bikini ook wel thuis mogen laten.

Dit zijn twee simpele voorbeelden. Wij zeggen altijd: je kunt het met Webhooks zo gek maken als je zelf wil. Dus als je een beetje creatief bent, is dit een module waarmee je helemaal los kan gaan in de aanstaande komkommertijd.

Fijne vakantie

Wat je ook gaat doen met je telefonie, wij wensen je in ieder geval een schitterende vakantie toe. Heb je hulp nodig bij het instellen, dan horen we dat natuurlijk graag.