Een vast nummer doorschakelen met VoIP

auteursafbeelding

Team Voys

22 januari 2018 Clock 2 min
Image placeholder

Kan ik mijn vast nummer doorverbinden naar GSM met VoIP?

Je telefonie kun je laten schakelen van vast naar gsm via Voice Over IP (VoIP). VoIP is een techniek om spraak over het internet te versturen, simpelweg: bellen via je internetverbinding. Hierdoor kun je data en spraak samenvoegen in hetzelfde netwerk. En dat levert heel wat voordelen op.

Je vast nummer op je GSM
Met VoIP-telefonie ben je niet meer gebonden aan een vaste telefonieverbinding. Je kunt wel nog steeds je vaste telefoonnummer gebruiken, op elke plek die je maar wilt. Het is heel eenvoudig om met VoIP telefonie je vast nummer door te schakelen ndaar je GSM. Zo kun je oproepen naar je zakelijke vast nummer overal beantwoorden, waar je ook bent.

Hoe kun je een vast nummer doorschakelen?

Omdat VoIP volledig via het internet werkt, kun je heel eenvoudig de instellingen van je vast nummer wijzigen. Via een website waar je inloggegevens ontvangt, krijg je toegang tot je eigen online telefooncentrale. Daarin pas je de instellingen aan. Zo kun je in een paar muisklikken je vast nummer doorschakelen naar je gsm, de gsm van een collega, en zelfs naar een belgroep met meerdere gsm’s.

De voordelen van een vast nummer op mobiel

VoIP is veel voordeliger dan traditionele telefonie, maar dat is nog niet het grootste voordeel. De kwaliteit van de verbinding is hoger. In de eerste uren van VoIP ging dit zelfs zo ver dat operators zelf ruis (“comfort noise”) moesten aanbrengen op hun lijnen, zodat gebruikers niet de indruk kregen dat er geen verbinding was. Verder ben je als ondernemer met VoIP veel flexibeler, omdat je je vast nummer overal kunt gebruiken: op kantoor, thuis, en onderweg met je gsm.

Doorschakelen of een VoIP app

Je kunt bij VoIP kiezen of je je vast nummer door wilt schakelen naar je GSM-nummer, of dat je een VoIP app gebruikt. Het voordeel van het doorschakelen is dat je dezelfde kwaliteit hebt als je GSM-netwerk. Het nadeel is dat je daarvoor wel doorschakelkosten betaalt. Deze kosten zijn gelijk aan het uitgaand bellen met VoIP. Kies je voor de VoIP app, dan betaal je geen doorschakelkosten, maar is de kwaliteit van de verbinding wel afhankelijk van de kwaliteit van de internetverbinding op je GSM.

Problemen met je internetverbinding? Schakel door naar GSM.

Wanneer je problemen hebt met je internetverbinding waardoor je niet kunt bellen, heb je altijd de mogelijkheid om door te schakelen naar je gsm. Zo hoef je geen belangrijke oproepen van klanten te missen.

Meer weten over doorschakelen naar mobiel?

Bekijk dan eens onze productenpagina.