Dit zijn onmisbare zaken op je thuiswerkplek

auteursafbeelding
Wouter Brem
22 oktober 2020
Clock 2 min

Een tweede beeldscherm, een goede bureaustoel en zo nu en dan bij je computer weglopen: een paar tips die we na zoveel maanden thuiswerken wel kennen. Wat zijn op al die inkoppers na nou adviezen waar je wat aan hebt? Voys-collega’s delen wat volgens hen onmisbaar is op je thuiswerkplek.

Alles is #nonspon, meer een gevalletje van sharing is caring. Want thuiswerken, dat blijven we voorlopig nog wel even doen.

Praktische zaken

Een groot deel van de dag breng je door op je thuiswerkplek, handige praktische tips zijn daarom nooit weg. Neem de tip van Wouter. Hij heeft thuis een klein bureau waarop hij zowel zijn tweede scherm als laptop kwijt moet. Door zijn laptop rechtop te zetten in de Bookarc van Twelve South, creëert Wouter meer ruimte.

Mark is fan van z’n muismat, die is van SteelSeries. Dat muist toch wat lekkerder aan de eettafel. Maarten werkt graag met een hub zodat hij zijn laptop aan z’n headset, tweede scherm en met internet kan verbinden. Daarnaast kan hij niet zonder de oplader van z’n headset.

Annemieke heeft als praktische tip om dingen dubbel te hebben. Dus zowel op kantoor als thuis een oplader en een goede stoel. Dan hoef je niet te slepen en heb je niet de kans dat je dingen vergeet. Handig wel.

Full focus en volledig ontspannen

Gedurende je werkdag ben je niet continu productief. En dat hoeft gelukkig ook niet, pauzes zijn belangrijk. Daarom heeft Sander een aparte chille stoel in z’n thuiskantoor staan voor als hij even zijn ogen van het scherm moet hebben en met een bak koffie uit het raam wil kijken. Om aan die pauzes herinnerd te worden, heeft Wouter een Pomodoro timer. Die vertelt hem wanneer het tijd is voor een pauze. ‘Een cheap Chinees ding’, zoals hij zelf zegt, maar het helpt hem wel om zijn tijd beter te benutten.

En hoe zorg je ervoor dat je je kop erbij houdt tijdens online meetings? Daar gebruikt Joris een fidget spinner voor, zodat hij dan toch wat in zijn handen heeft. Andere Wouter, Koetze deze keer, heeft om dezelfde reden een stressbal. Of hij gebruikt post-its.

Als je koptelefoon maar goed zit

Een noise cancelling koptelefoon helpt je thuis om te focussen. Dat is bij Lisette ook wel nodig, want zij woont samen met enthousiaste studenten. Wouter en Wouter kiezen voor de Bose 700 als koptelefoon. De redenen? Rust, nul afleiding en het ding zit fantastisch.

Steven belt veel en gebruikt daarvoor liever AirPods dan een koptelefoon. Sander kiest op zijn beurt niet voor een koptelefoon of oordopjes, maar voor een goede geluidsinstallatie. Dat werkt voor hem het lekkerst op zijn zolderkamer, want volgens hem zijn ‘goede speakers toch altijd lekkerder dan oorsmeer…’.

En dan nog deze tips

Ritskes eerste, tweede en derde tip is een bekabelde internetverbinding. Zo is hij er zeker van dat hij zijn werk onafgebroken kan uitvoeren. En het is vast niet alleen het werkgeluk van Lisette dat afhangt van goede koffie, investeren in een goed koffieapparaat is haar devies. Als laatste tipt Maya het volgende: haar werkplek bevindt zich aan de eettafel. Daarom ruimt ze haar spullen op nadat ze klaar is met werken, dan kan ze ‘s avonds weer aan de eettafel zitten en blijft de werk-privé-balans in, uuh, balans.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 24 juni 2024

Accessibility: zo maken we onze producten toegankelijk voor klanten met een beperking

Van 18 maart 2024

De voordelen van automatische gesprekssamenvatting voor jouw klantenservice