De voordelen van VoIP telefonie op een rijtje

auteursafbeelding

Team Voys

8 november 2018 Clock 2 min

Wat zijn de voordelen van VoIP telefonie?

Bij VoIP telefonie, of voluit Voice over Internet Protocol, gebruiken we het internet om te telefoneren. In tegenstelling tot de klassieke manier van telefoneren wordt er bij een VoIP-telefoon dus geen gebruik meer gemaakt van het telefoonnet. En ja, ook de telefooncentrale mag je gewoon naar de prullenbak verwijzen. In de wereld van VoIP is er veel meer mogelijk dan louter telefoongesprekken voeren, want in een handomdraai beschik je over een wachtrij en automatiseer je de doorschakeling. Extra handig, dus. Maar we kunnen nog een aantal andere belangrijke voordelen noteren.

Op kantoor of op de baan: eenvoudig aan de slag met VoIP telefonie

Wat heb je nodig? Heel weinig. In principe volstaat een internetverbinding en een computer, GSM, of VoIP-telefoon. Mobile VoIP via GSM met een app behoort dankzij een 4G-verbinding tot de mogelijkheden. Hierdoor ben je dus altijd en overal bereikbaar. Zo kan je een telewerker thuis of op de baan via zijn intern bedrijfsnummer bereiken. Dat maakt communiceren eenvoudiger, het oogt professioneler en het verhoogt bovendien ook nog eens de productiviteit. En zo maak je het nieuwe werken mogelijk, zonder aan comfort in te boeten. Jij blij, klanten blij, iedereen blij. Zoals het hoort.

Meer dan klassieke telefonie en bijzonder flexibel

Eerder hadden we het er al over dat VoIP meer te bieden heeft dan louter het voeren van telefoongesprekken. Dankzij een VoIP telefoon kan je immers eenvoudig een en ander automatiseren. Zo is het mogelijk dat jouw voicemail zich inschakelt op het moment dat jij een vergadering hebt. Jouw digitale agenda geeft dat immers automatisch door. Extra handig! Dit soort automatismen is bijzonder efficiënt en tijdbesparend. En daar plukt ook jouw onderneming de vruchten van.

Uitstekende kwaliteit aan voordelige prijzen

Als ondernemer denk je natuurlijk vooral aan jouw cijfers. En maar goed ook. Gelukkig is het grootste voordeel van VoIP-telefonie nu net het prijskaartje ervan. Enerzijds omdat je zelf niet meer hoeft te investeren in een telefooncentrale, anderzijds omdat je ook in het buitenland spotgoedkoop belt. Bedankt, mobile VoIP! De praktijk leert ons dan ook dat VoIP-telefonie in een besparing van enkele tientallen procenten resulteert. En dit terwijl je er al het comfort bovenop krijgt. Maar maak vooral zelf even de vergelijking en laat je verbazen.

Schaalbaarheid wordt eenvoudiger

Omdat je niet gebonden bent aan infrastructurele beperkingen, is VoIP-telefonie ongemeen schaalbaar. Enkele extra medewerkers in dienst nemen? Geen probleem. Infrastructurele aanpassingen zijn immers niet nodig. Jouw personeelsbestand toch even downgraden? Dan draag je niet de last van eerdere investeringen. In vergelijking met klassieke telefonie is de schaalbaarheid opmerkelijk, waardoor jouw onderneming aan flexibiliteit wint. Zoals de 21ste eeuw het nu eenmaal van jou verlangt.

Meer weten over de voordelen van VoIP?

Wij helpen je graag met je vragen. Bel ons dan eens op 03 303 4000 of lees meer op de website