De nieuwe Voys App: dit moet je weten over de release

auteursafbeelding
Ritske van Ravels
15 december 2021
Clock 4 min

Yes, het is bijna zover! De release van de nieuwe Voys App komt eraan. Op 3 januari 2022 begint de stapsgewijze livegang. We leggen je uit wat je van de nieuwe app mag verwachten, hoe het releaseplan eruitziet, waarom Android als eerste gaat en waarom we niet met een grote big bang live gaan.

Nieuw is ook echt nieuw

Een goed begin is het halve werk: de afgelopen tijd hebben onze developers keihard gewerkt aan de nieuwe Voys App. En met nieuw, bedoel ik ook echt nieuw. De app is volledig, from the ground up, opnieuw gebouwd.

De achterkant

Wat maakt deze app anders dan de vorige? Voor de nerds onder ons: de code van de app is eenvoudiger en overzichtelijker geworden, doordat die bestaat uit segmenten. De nieuwe app kent grofweg drie delen: de app zelf, de koppeling tussen de techniek en het toestel (Android/iOS) en de beltechnieken (VoIP en call through).

Wat betekent dat nu voor jou als gebruiker? Door de nieuwe wijze waarop de nieuwe app is opgebouwd, kunnen onze developers veel sneller nieuwe features in de Voys App ontwikkelen. Passen ze een deel aan? Dan hoeven ze zich geen zorgen te maken over de impact van de wijziging op één van de andere onderdelen. De code van besturingssystemen iOS en Android is voor een groot deel gelijk. Daardoor hoeven onze ontwikkelaars maar één keer een code te schrijven die vervolgens voor beide app-varianten geschikt is.

Lang verhaal kort: de nieuwe Voys App is een stuk stabieler en makkelijker en sneller door te ontwikkelen.

Nieuwe techniek: call through

De Voys App gebruikt VoIP als techniek om te bellen, daarom heb je internet (4G of WiFi) nodig om de app te gebruiken. Heb je even geen internet? Geen probleem, er zit een fallback in de app. Zo blijf je gewoon telefonisch bereikbaar, ook zonder stabiele internetverbinding. Die fallback zat al in de vorige app en in deze app is een nieuwe techniek toegepast: call through.

Call through heeft drie voordelen:

  • De techniek is minder complex, waardoor de kans minder groot is dat er dingen misgaan
  • De gesprekken lopen via je mobiele telefoonprovider.
    • Goed om te weten: je mobiele provider rekent belminuten voor bellen met de Voys App. De meeste huidige telefoonabonnementen bieden onbeperkt bellen aan, dan merk je dus niks van de belminuten die je provider rekent. Heb je een belbundel van een specifiek aantal minuten? Dan gaat deze teller tikken.
  • Het is gemakkelijker: bij een uitgaand gesprek is het niet meer nodig om eerst de inkomende oproep te beantwoorden om vervolgens een uitgaand gesprek op te starten.

De voorkant

Dan de voorkant van de app. In de nieuwe Voys App geef je gemakkelijker aan of je met of zonder VoIP wil bellen. Daarnaast is de beantwoordegesprekkenlijst verplaatst naar een logischere plek. Verder is er aan de voorkant niet zoveel anders: het is de Voys App met de vertrouwde paarse kleuraccenten. De grootste veranderingen zitten aan de achterkant.

De stapsgewijze releasestrategie

De nieuwe Voys App wordt stap-voor-stap gereleased. Eerst volgt de Android-versie, die gaat live op 3 januari 2022. De iOS-variant volgt in het voorjaar van 2022, nog even geduld dus. Op dit moment zitten er nog een aantal cruciale issues in de bèta-versie van de Voys App voor iOS. Die issues willen onze developers eerst oplossen voordat de app live gaat.

Per besturingssysteem gaat de Voys App in kleine percentages live. Steeds komt er een aantal gebruikers bij, totdat iedereen de nieuwe app gebruikt. Het kan daardoor zo zijn dat jij niet direct op de eerste dag van de release de nieuwe app kunt gebruiken.

Het idee hierachter? Het is een volledig nieuwe app. En door niet iedereen in één keer gebruik laten maken van de app, kunnen de ontwikkelaars eventuele bugs sneller opsporen en oplossen.

Zo gebruik je de nieuwe app

Gebruik je een Android-toestel? Dan kun je vanaf 3 januari checken of er een update voor de Voys App beschikbaar is. Zie je die staan? Download ‘m dan, dan installeer je automatisch de nieuwe app.

Heb je automatisch updaten ingeschakeld? Dan hoef je niks te doen en update de app vanzelf. Geen gedoe met het opnieuw downloaden of inloggen dus. Weet je niet zeker of je de nieuwe versie van de app gebruikt? Check dan de versie-informatie in de Voys App. De nieuwe app is versie 7, de vorige versie 6 of ouder.

Gebruik je de Voys App nog niet? Download ‘m dan gratis in Google Play. In dat geval moet je natuurlijk wel inloggen om de app te gebruiken. Dat doe je met dezelfde inloggegevens die je gebruikt voor freedom.voys.be.

Heb je een iOS-toestel? Dan is het nog even wachten op het voorjaar voordat je de nieuwe Voys App kunt gebruiken. Houd onze website en socials in de gaten, zodra we meer weten over de releasedatum van de Voys App voor iOS, laten we dat natuurlijk direct weten.

Vragen?

Feedback over de app geef je eenvoudig door in de app zelf. Heb je andere vragen over de Voys App of wil je meer weten over de releasestrategie? Neem dan gerust contact op mij of één van mijn collega’s via 03 303 4020 of info@voys.be.

Meer verhalen lezen?

In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over ondernemen, zelfsturend werken, de handigste tools en nog veel meer. Dus leef je uit!

Van 24 juni 2024

Accessibility: zo maken we onze producten toegankelijk voor klanten met een beperking

Van 30 mei 2024

Voicemailtranscriptie: de beste service voor jouw klanten, ook als je niet bereikbaar bent