Hoe stel ik het belplan in?

Geschreven door Laatst bijgewerkt: 02/21/2020

In een belplan stel je in wat er moet gebeuren als je telefoonnummer gebeld wordt. We raden je aan om de beller niet langer te laten wachten dan 30 seconden voor hij of zij iemand aan de lijn krijgt.
Voor nieuwe klanten hebben wij een speciaal stappenplan opgesteld.

 1. Ga naar freedom.voys.be.
 2. Navigeer naar Belplan in de paarse balk en klik op Toevoegen.
 3. Selecteer bij de suggesties het nummer waarvoor je het belplan wilt instellen en ga naar stap 2.
 4. Als je meerdere nummers hebt, dan is het handig om in het veld naast beschrijving een omschrijving van het nummer in te vullen. Vul bijvoorbeeld ‘hoofdnummer’ in. Klik vervolgens op stap 2.
 5. In stap 2 maak je het daadwerkelijke belplan aan. Kies bij de eerste stap in het eerste menu wat er moet gebeuren als je nummer wordt gebeld, bijvoorbeeld ‘Vaste/ Mobiel’ en kies dan het juiste telefoonnummer.
 6. Met het plusteken kun je meerdere stappen aan je belplan toevoegen. Je zou er bijvoorbeeld een voicemail achter kunnen zetten of een doorschakeling naar een (ander) mobiel nummer. Je hebt de volgende mogelijkheden:
 • Belgroep: een groepje toestellen of externe nummers gaat over.
 • Vast/Mobiel: doorschakelen naar een extern nummer (vast of mobiel).
 • Gebruiker: je kunt zelf kiezen op welk toestel je bereikbaar bent zonder het belplan aan te passen. Als gebruiker kun je kiezen tussen verschillende nummers of de voicemail.
 • Melding met behulp van deze functionaliteit voeg je persoonlijke meldingen aan je belplan toe. Let op: voordat je deze stap kunt toevoegen, moet je eerst een melding inspreken.
 • Openingstijden: met deze module stel je in wanneer je wel en niet bereikbaar bent. Als je gebruik maakt van deze functionaliteit, dan is dit altijd de eerste stap in je belplan. Een voorbeeld: op werkdagen tussen 09.00 en 18.00 uur ben je direct bereikbaar en buiten deze tijden krijgen bellers je voicemail. Zie ook: ‘Hoe stel ik openingstijden in?’

Ben je klaar met het samenstellen van je belplan? Klik dan op opslaan en het werkt meteen!

Toch een collega spreken?

Kom je er niet uit of kun je niet goed vinden wat je zoekt? Geen probleem.

Bel ons op 03 303 4020, stuur een e-mail naar support@voys.be of start een chat hier rechts onderin. Samen komen we er wel uit!