Voicemail

Wanneer je niet bereikbaar bent kunnen bellers een voicemailbericht achterlaten. Dit ingesproken bericht sturen we als geluidsbestand naar je e-mailadres, of meerdere adressen tegelijk. De maximale tijdsduur van een ingesproken bericht is 2 minuten en 15 seconden. Je voicemail speel je eenvoudig af op je computer, tablet of smartphone door in de bijlage van de e-mail op het geluidsbestand te klikken.

Een voicemail module instellen

Note: Video’s voor het opbouwen van een belplan, met bijvoorbeeld de module Voicemail, volgen binnenkort.

Naam

Geef je voicemail een naam waaraan je de voicemail kunt herkennen. Bijvoorbeeld ‘Buiten openingstijden’.

Beschrijving

Vul eventueel een beschrijving in voor de voicemail.

E-mailadressen

Vul hier één of meerdere e-mailadressen in waar de ingesproken voicemail naar gestuurd moet worden. Je krijgt de voicemail als bijlage in een e-mailtje als ‘.wav-bestand’. Meerdere e-mailadressen moeten worden gescheiden door een komma.

Welkomstbericht type

Hier kun je kiezen welk bericht bellers horen voordat ze de voicemail kunnen inspreken. Er zijn drie keuzes.

image

Geen

Selecteer Geen om alleen een piep af te laten spelen.

Druk op Opslaan.

image

Standaard

Selecteer Standaard om één van de standaardmeldingen af te laten spelen.

Bij Bericht-instellingen kan je de melding af laten spelen in een andere taal.

De melding luidt in het Nederlands: “Op dit moment zijn al onze medewerkers telefonisch niet bereikbaar. Laat een bericht achter na de toon en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op”.

image

Druk op Opslaan.

Aangepast

Kies Aangepast om een eigen geluidsbestand te uploaden of meteen op te nemen.

Geluidsbestand uploaden

• Kies voor Voeg geluidsbestand toe…
  • Klik op Bestand kiezen.
  • Selecteer het juiste bestand.
  • Klik op Opslaan.

Geluidsbestand opnemen

• Kies voor Voeg geluidsbestand toe…
  • Kies voor Neem een nieuw geluid op.
  • Druk op Start opnemen.
  • Spreek jouw voicemail in.
  • Druk op Stop opnemen zodra je jouw bericht hebt ingesproken.
  • Druk eventueel op Play om het na te luisteren.
    • Gelukt? Klik op Opslaan.
    • Mislukt? Druk op Start opnemen en je kan het nog eens proberen.
image

image

image

Je kunt er ook voor kiezen om ons een melding te laten inspreken

Verstuur e-mail bij geen bericht

Door dit aan te vinken krijg je een e-mail als iemand de voicemail bereikt, maar geen bericht inspreekt.

icon

Het geluidsbestand mag niet groter zijn dan 7MB. De volgende bestandsformaten kun je uploaden in Freedom: MP3, WAV, MP4, M4A, FLAC en WMA. Na het uploaden wordt het bestand geconverteerd wat de geluidskwaliteit kan verminderen.

Een voicemail in het belplan zetten

• Log in op Freedom.
  • Klik op Belplannen.
  • Klik op jouw telefoonnummer.
  • Selecteer Belplan wijzigen.
  • Klik op stap toevoegen waar jij de voicemail wil hebben staan (de voicemail kan alleen onderaan staan, dus als je de optie niet krijgt, dan heb je een ongeldige plek geselecteerd)
  • Geef aan welke voicemail jij wil toevoegen en druk op bevestigen.
  • image
  • Druk op Wijzigingen opslaan.
  • Druk op Opslaan.

FAQ over Voicemail

Kan ik mijn voicemail ook aangeleverd krijgen in tekst?

Nee, op dit moment is dit nog niet mogelijk. We zijn er wel mee bezig.

Wat kan ik inspreken als melding voor mijn voicemail?
  • Welkom bij [bedrijfsnaam], op dit moment kunnen wij de telefoon niet beantwoorden. Laat een bericht achter, dan bellen we zo snel mogelijk terug.
  • Welkom bij [bedrijfsnaam], het is op dit moment erg druk. Laat een bericht achter of probeer het later nogmaals.
  • Welkom bij [bedrijfsnaam], op dit moment zijn wij gesloten. Wij zijn geopend op werkdagen van 9 tot 5 uur. Laat een bericht achter en we bellen je de eerstvolgende werkdag terug.
  • Dit is de voicemail van [bedrijfsnaam], laat een bericht achter na de piep.
Hebben jullie ook standaard voicemail berichten?

Ja. Klik hier om te zien of er iets voor je bijstaat.

Ik kan mijn geluidsbestand niet toevoegen, wat gaat er mis?

Het geluidsbestand mag niet groter zijn dan 7MB. De volgende bestandsformaten kun je uploaden in Freedom: MP3, WAV, MP4, M4A, FLAC en WMA. Na het uploaden wordt het bestand geconverteerd wat de geluidskwaliteit kan verminderen.

Slaan jullie ingesproken voicemail berichten ook op?

Nee dit doen wij niet. Als een voicemail bericht wordt ingesproken wordt de email met audio bestand verstuurd en verwijderen wij direct ook het audio bestand van ons platform.

✍️
Ik heb feedback op jullie hulppagina’s.

Updates

Wij werken constant aan ons platform en andere producten. Wil je op de hoogte blijven van alle updates, check voys.nl/updates.

Verbeteringen

Wij ontwikkelen voor en met jou als klant. Hierbij wordt alle feedback gewaardeerd. Heb je zelf een suggestie hoe wij onze producten kunnen verbeteren, check dan voys.nl/verbeteringen.

Contact Kom je er met onze hulppagina’s toch niet helemaal uit, klik dan op het bel icoontje rechtsonder op de pagina om een afspraak in te plannen!